Bezoekersteller voor je bedrijf

Het is voor bedrijven vaak belangrijk om te weten hoeveel bezoekers er komen en gaan. Dit is allereerst belangrijk om te kunnen inschatten op welke momenten het druk is, welke momenten juist niet en waar nog winst te behalen valt hierdoor. Uiteraard is het mogelijk om een dergelijke observatie handmatig of visueel uit te voeren, echter is dit gevoelig voor fouten. Verder is dit erg arbeidsintensief en kostendragend. Het zal ook nooit de werking van een bezoekersteller kunnen vervangen, omdat deze op veel meer gebieden inzicht kan bieden. Zo kan deze bijvoorbeeld in een oogopslag tonen welke bezoekersstromen er zijn en hoe deze zich in een bepaalde periode verhouden. De bezoekersteller is in principe van openingstijd tot sluitingstijd de aanwezigheid, binnenkomst en vertrek van bezoekers aan het monitoren, waardoor dit een heel goed beeld geeft van de drukte en de patronen die hierin terug te vinden zijn.

COVID-19

Een tweede mogelijkheid waarvoor de bezoekersteller kan worden ingezet, is ten behoeve van het bijhouden van de bezoekersaantallen om zo de richtlijnen van het RIVM te kunnen blijven naleven. Zo kan er live toezicht worden gehouden op het aantal bezoekers in een pand en tijdig worden ingegrepen.
Wat ook een erg handige optie is voor bedrijven, is om de data van de bezoekersteller te gebruiken om bepaalde bezoekerspatronen te koppelen aan bepaalde dagen en/of tijdstippen of tijdsblokken. Hierdoor kan er goed worden gekeken hoe de drukte zicht verhoudt en kan hier op in worden gespeeld. Een voorbeeld hiervan is het instellen van 'veilige tijdsblokken', zoals in supermarkten al gebeurt. Er worden hierbij specifieke tijdsblokken gereserveerd voor ouderen, zodat deze op hun gemak en in alle veiligheid hun boodschappen kunnen doen.

Door een dergelijke analyse uit te voeren, kan er worden gespeeld met de mogelijkheden. Hier kan bijvoorbeeld gekozen worden voor specifieke tijdsblokken voor kwetsbare mensen die het anders niet zouden aan durven of door tijdsblokken te reserveren voor gevaccineerden en niet-gevaccineerden. Al met al biedt de bezoekersteller een hele wereld van data ter bevordering van de bedrijfsvoering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *