Een ondernemer moet zijn zakenrelaties kennen

Ben je ondernemer? Dan moet je op de hoogte zijn van jouw zakenrelaties. Bij KYC (staat voor Know your Customer) gaat het om het antwoord op de vraag wie jouw klanten zijn. Door een grondige aanscherping van de Wwft wet per 10 januari 2020 moet een ondernemer zijn klanten grondig screenen. Dankzij die grondige screening kan een ondernemer reputatieschade voorkomen. Een ondernemer moet dus weten hoe het op de juiste wijze vormgeven van het KYC-principe in zijn bedrijf werkt.

Het KYC-proces is belangrijk

Een ondernemer moet weten dat het KYC-principe niet iets eenmaligs is. Het is een structureel proces dat door een ondernemer op de juiste manier moet worden vormgegeven. Ondernemers kunnen dit proces op de juiste manier vormgeven door gebruik te maken van softwarepakketten. Die softwarepakketten maken het mogelijk om witwassen, fraude en het financieren van terrorisme structureel tegen te gaan. Door een gedegen CDD-beleid kunnen ondernemers reputatieschade voor hun bedrijf voorkomen. Daarom wordt ondernemers aangeraden om vandaag al met het op de juiste manier vormgeven van het KYC-proces te beginnen.

Ondernemers moeten financiële misdrijven zien te voorkomen

Er is een up-to-date oplossing voor ondernemers die voor ondernemers die willen weten met wie ze zaken doen. Zo kunnen die ondernemers mogelijke reputatieschade voorkomen. Ondernemers moeten dan gebruikmaken van de juiste software en tools voor hun bedrijf. Door de strenge wetgeving zijn ondernemers gedwongen om keuzes te maken. Ondernemers moet daarom hun klanten kennen. Ze moeten weten met wie ze zaken doen en ze moeten te weten komen of een relatie met een klant risicovol is. De beschikbare software maakt het mogelijk om klanten structureel te screenen op illegale handelingen of transacties. Identiteitsbewijzen van klanten kunnen worden gescreend op echtheid. Bovendien kan aan dossiers van klanten een KvK-uittreksel worden toegevoegd. Ontdekt de ondernemer een illegale handeling of transactie? Dan kan hij daar middels de software eenvoudig melding van maken. Door gebruik te maken van de software kunnen ondernemers financiële misdrijven voorkomen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.