Waarom zou je een AED online kopen?

Als iemand een hartstilstand krijgt wil je natuurlijk ingrijpen. Maar wat moet je doen? Eigenlijk kun je zonder AED niet zoveel aan een hartstilstand doen. Een hartstilstand is een vorm van een hartritmestoornis en eigenlijk moet het hart even gereset worden. Doordat een AED een elektrische schok geeft, komt het hart heel even stil te liggen. Hierna zou het hart weer in het juiste ritme moeten komen. Met een AED kun je dus letterlijk iemands leven redden! Nu hoeft niet iedereen een AED in huis te leggen, maar ben je een bedrijf en heb je veel mensen over de vloer, dan is het hebben van AED zeker geen onnodige luxe. Wist je dat een AED online kopen tegenwoordig helemaal niet zo duur meer is?

Ieder MKB bedrijf doet er goed aan een AED online te kopen

Als MKB bedrijf ben je gevestigd in de regio. Het hebben van een AED laat zien dat je ook om deze regio geeft. Wanneer iemand bij jouw bedrijf een hartstilstand krijgt kun je tenminste iets doen. Je kan de AED ook buiten ophangen. Zo kan er tijdens én buiten kantooruren gebruik gemaakt worden van de AED. Mensen met een EHBO diploma kunnen de AED dan gebruiken. Doordat de kast beveiligd is, hoef je voor diefstal niet bang te zijn. Ook kan er een noodnummer gebeld worden waarbij uitleg gegeven wordt hoe de AED te gebruiken is. Toch is het hebben van iemand met een EHBO diploma wel handig!

Hoe wordt een AED gebruikt?

Een AED hebben is één, maar het gebruiken is een tweede. Zorg ervoor dat je een bedrijfshulpverlener hebt. Dit kan gewoon een medewerker zijn die zijn of haar EHBO diploma gehaald heeft. Je kunt bijvoorbeeld iemand met een hartstilstand, waarbij het hart helemaal stil ligt, niet met een AED redden. Hiervoor moeten borstcompressie’s uitgevoerd worden. Door middel van de juiste techniek kan er weer bloed in het hart gepompt worden. Dit is natuurlijk niet altijd succes verzekerd. Maar het hebben van de juiste kennis en een AED in huis, kan wel levens redden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.