Welke raamfolie plaatsen?

Raamfolies worden steeds meer gebruikt als zonwering en als raamdecoratie. Ze zorgen tegelijk voor meer privacy. Je kunt daarbij uit heel wat soorten raamfolies kiezen zoals kleur raamfolie, statische raamfolie, zelfklevende raamfolie, spiegelfolie, afschermfolie, antidiefstalfolie, uv-bestendige folie en lichtbestendige raamfolie.

Soorten raamfolies: zonne- en warmtewerende raamfolies

In de zomer worden binnenruimtes vaak veel te warm, en teveel zonlicht kan ook vervelend zijn. De uv-stralen van de zon verkleuren zelfs je interieur. Zonnewerende raamfolie is een goedkope manier om dit te verhelpen. Hoeveel warmte en licht uiteindelijk wordt geblokkeerd, hangt af van het type folie dat je kiest. Zonne- en warmtewerende folies worden veruit het meest gebruikt. Ze zijn geschikt voor alle kamers met platte glazen ramen en veranda’s. Zo  voorkom je het serre- effect. Hoogwaardige glasfolie kan tot maar liefst 85 procent van de warmte buiten houden en het zonlicht verminderen, waardoor verblinding wordt voorkomen. Met het gebruik van filters kun je namelijk tot 99 procent van de ultraviolette straling blokkeren.

Isolerende raamfolies

Energiebesparende folies zijn populair. Ze zorgen voor een aangename kamertemperatuur door in de zomer de warmte buiten te houden en in de winter zo weinig mogelijk energie te laten verloren te gaan.

Zandstraalfolie

Dit soort raamfolie betreft een matte, grijze, melkwitte folie, die voornamelijk wordt gebruikt om je privacy te vergroten en de lichtinval te behouden. Na het aanbrengen van de folie lijkt het alsof de ramen gezandstraald zijn. Zandstraalfolie kan op vele manieren gebruikt worden zoals:

  • Over de volledige glasoppervlakte met de meest uiteenlopende motieven
  • Met je uitgesneden huisnummer
  • Voor bedrijven met hun bedrijfsnaam en logo

Veiligheidsfolie

Glasfolie kan ook worden gebruikt om je veiligheid te verhogen door eventuele glasscherven en splinters bij elkaar te houden en inbraken aanzienlijk te vertragen.

Spiegelfolie

Een andere mogelijkheid is zogenaamde spiegelfolie waardoor binnenkijken onmogelijk is maar je zelf wel naar buiten kunt kijken. Spiegelfolie is verkrijgbaar in meerdere kleuren en kleurencombinaties.

Raamfolie zelf plaatsen of laten plaatsen?

Deze klus kun je zelf uitvoeren, maar Raamfolie laten plaatsen zorgt voor het beste resultaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.