Zomer op de boot

Tijdens een mooie zomerdag is er niets fijners dan lekker te gaan varen. Veel mensen hebben een bootje of overwegen er een te kopen. Een boot klinkt misschien duur, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn, want er zijn ook veel kleine en simpele varianten. Ook tweedehands is een hoop te vinden. Tegen het einde van de winter of tijdens de lente is het slim om te gaan kijken wat je wil, en als je al een boot hebt is dat het moment om de boel weer een beetje op te knappen, zodat je zodra de zon gaat schijnen meteen het water op kan.

Vaarbewijs op zak?

Voordat je gaat varen moet je natuurlijk wel je vaarbewijs halen. Net als je zonder rijbewijs de weg niet op mag, is het hoogst onverantwoordelijk om zonder vaarbewijs het water op te gaan. Je hoeft niet voor alle soorten boten een vaarbewijs te hebben, trouwens. Je mag best een stukje gaan varen in je kano of roeibootje zonder dat je daar een geldig document voor hebt. Maar zodra je boot een stukje groter is, een motor heeft en bijvoorbeeld meerdere mensen kan vervoeren, moet je even nagaan of het hebben van een vaarbewijs in jouw geval nodig is. Het geeft je ook een extra veilig gevoel, want je bent beter voorbereid op alles.

Klaar voor het water

Met je kersverse vaarbewijs op zak ben je helemaal klaar voor het water. Je weet nu ook beter wat de borden langs de kade betekenen, en kan beter rekening houden met andere bootjes die je tegenkomt. Dat voelt toch wel fijn, ook voor de mensen die je meeneemt in je boot. Nu nog even wachten tot het wat warmer wordt, en je kunt met al je vrienden uit varen. Neem wat te drinken mee in een koeltas of een klein draagbaar koelkastje, en vergeet ook de snacks niet. Dat wordt ongetwijfeld een heerlijke dag! Of misschien ga je alleen maar even een avondje het water op, maar ook dat is heerlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.